NOTÍCIES
pete seeger.jpg
pete seeger.jpg
 
29/01/2014

Pete Seeger ens deixa als 94 anysEl dilluns 27 de gener, moria als 94 anys Pete Seeger. Cantant i activista social, en Pete Seeger va ser un dels pares del folk americà i va crear i interpretar un gran nombre de cançons, moltes de les quals han estat cantades als caus i als centres d’esplai: Un cel blau per sostre, Què s’ha fet d’aquelles flors?, Tots junts vencerem, etc.

En Pete va ser una persona que va influir fortament en molts altres cantants, com ara Bruce Springsteen, el qual al 2006 va dedicar a Pete Seeger el seu disc "We Shall Overcome: the Seeger sessions”. A Catalunya, l’exemple més clar d’aquesta influència va ser amb Xesco Boix que obertament reconeixia que la seva trajectòria com a animador va ser motivada per un disc de balades americanes cantades per Pete Seeger que el seu germà li va portar dels Estats Units pels volts de l’any 1965.

Més endavant, poc abans de morir, en Xesco feia aquest reconeixement de la figura de Pete Seeger en el llibre Els cinc dits d’una mà.Us recomanem d’escoltar les cançons i interpretacions de Pete Seeger a YotubeCentre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana / AMAPEI / Rialles / El CAE / Rosa Sensat / La Xarxa / Avís legal / Powered by La Factoria